Tips

Tips Gran Canaria Playa del Ingles

De Canarische Eilanden bestaan uit een groot aantal eilanden. Gran Canaria is een populair eiland, hier komen ieder jaar veel bezoekers en daarom is de praktische informatie voor veel toeristen van groot belang. Als je naar Gran Canaria wilt reizen dan kun je vanuit Nederland rechtstreeks daar naartoe vliegen, gemiddeld ben je dan vier tot viereneenhalf uur onderweg.

Taxi in Gran Canaria

Als je een taxi wilt huren in Gran Canaria dan is dat een goede keuze. Er wordt niet zoveel gevraagd voor de rit en binnen de bebouwde kom is dat ook een vervoersmiddel dat vaak wordt gekozen. Als je met de taxi een langere rit gaat maken, is het wel aan te raden dat je van tevoren de prijs af gaat spreken. Je kunt eventueel ook met de bus gaan, dit is ook goed en goedkoop. Er kunnen ook gratis bussen worden ingezet om naar attracties te rijden, meestal is dat vanuit het zuiden.

Auto huren in Gran Canaria

Je kunt een auto huren in Gran Canaria. Dat is een goede keuze, dit kan namelijk tegen lage prijzen. Als het minder druk is dan kun je de autoverhuurders ook tegen elkaar uitspelen. Dit is een goede manier om de prijs nog lager te krijgen. Het wegennetwerk dien je wel goed in de gaten te houden want het kan ineens erg smal zijn en bochtig.

Temperatuur in Gran Canaria

Als je naar Gran Canaria gaat is het vrijwel altijd tussen de 21 en de 30 graden, verder is er veel zon en weinig neerslag. Er komen ieder jaar veel toeristen graag naar dit eiland toe, ook wanneer het bij ons winter is gaan er veel mensen naar Gran Canaria. Daar kun je namelijk van de zon genieten en lekker op de stranden liggen.

Tijdverschil Gran Canaria

Er is een uur tijdsverschil in Gran Canaria met Nederland, het is daar namelijk een uur vroeger. Dit geldt voor de wintertijd en ook voor de zomertijd.

Feestdagen in Gran Canaria

De volgende feestdagen kennen ze in Gran Canaria:

 • 1 januari        – Nieuwjaarsdag (deze dag is nationaal)
 • 6 januari        – Driekoningen (deze dag is nationaal)
 • 29 april          – Dit is de gedenkdag van de verovering van Gran Canaria door Spanje
 • 1 mei             – Dag van de Arbeid (deze dag is nationaal)
 • 30 mei           – Nationale feestdag
 • 8 september  – Dit is de dag van de beschermheilige Virgen del Pino
 • 12 oktober     – Herdenking ontdekking van Amerika
 • 1 november   – Allerheiligen
 • 25 december – Kerstmis

Als je naar Gran Canaria gaat is het goed om van te voren te kijken waar je naar toe kunt gaan en wat je graag wilt bezoeken. Er is hier namelijk veel te doen, maar neem de tijd om te ontdekken wat je kunt doen zodat je een planning kunt maken.
Postkantoor op Gran Canaria
Het postkantoor vind je op de hoek van de Avenida de Tirajane en de Avenida de Gran Canaria.
Openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag 8:30 tot 20:00 uur, zaterdag 09:30 tot 13:00 uur.
[table id=1 /]
Pinautomaten op Gran Canaria
Pinautomaten vind je overal. De grotere accommodaties hebben er soms zelf een en verder overal waar winkels zijn vind je ook pinautomaten.

Wisselkantoren op Gran Canaria
Na het invoeren van de euro zijn het aantal wisselkantoren sterk terug gelopen omdat er door de meeste Europeanen niet meer gewisseld hoeft te worden. Als je er toch een nodig hebt, sommige autoverhuurbedrijven zijn ook wisselkantoor.

Tijd op Gran Canaria
Op de Canarische eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland en België, omdat ze ook daar zomertijd hebben is dat het hele jaar zo.

Voltage op Gran Canaria
Het voltage is er 220 volt. Verloopstekkers of wat dan ook zijn er niet nodig. Alles past gewoon op de stopcontacten.

De boodschappen op Gran Canaria
De mensen die in Playa del Ingles of Maspalomas verblijven zijn wat de boodschappen betreft in het voordeel omdat er in daar twee grote supermarkten zijn gevestigd met heel redelijke prijzen die een stuk lager liggen dan in de supermarkten bij de accommodaties. In de wijk San Fernando in Playa del Ingles vindt je de HyperDino en de Euro-Spar. Deze laatste is extra aantrekkelijk voor de wat oudere bezoekers en de mensen zonder vervoer omdat ze de boodschappen gratis bezorgen bij het appartement of bungalow.

In winkelcentrum Atlantico in de plaats Vecindario is een van de grootste supermarkten van het eiland gevestigd, Carrefour. Hier vindt je echt alles wat je maar nodig kan hebben. Van kleding tot pindakaas, alles is er. Buiten Carrefour is het winkelcentrum ook een bezoekje waard. Je vindt er een grote verscheidenheid aan winkels en is een leuk uitje op een wat mindere dag. Buslijn 69 brengt je er vanuit Maspalomas en Playa del Ingles tot voor de deur.

Op de pagina met prijzen staat een boodschappenlijstje met de prijzen van Carrefour en een gewone Sparwinkel in Playa del Ingles.

Met de bus op Gran Canaria
Het openbaar vervoer op Gran Canaria wordt gereden met bussen. Treinen zijn er (nog) niet. Alle bussen sluiten goed op elkaar aan en elke plaats is ook met de bus te bereiken. Wel moet er nogal eens over gestapt worden.

In de fotozaak in winkelcentrum Yumbo (op de 2e verdieping aan de kant van het toeristenbureau) en op het busstation in Las Palmas zijn kortingskaarten te krijgen. Je kunt er een kaart kopen met daarop 10 ritjes en betaalt er maar 8. Ga je dus met meerdere personen dan is dit kaartje een stuk goedkoper. Klikhier voor een overzicht van alle buslijnen en tijden van Global.

Vanaf het vliegveld van Gran Canaria
Wie met een lijnvlucht aankomt op Gran Canaria heeft niet de mogelijkheid om met een transferbus bij de accommodatie afgezet te worden en dan is een lijnbus een goed alternatief voor de taxi. Deze bus rijdt om het uur. Vertrekt 20 minuten na elk uur vanaf de luchthaven. Kostprijs € 2.90per rit. Duurtijd ongeveer 40 minuten naar Playa del ingles. De Express bus met nummer 66 rijdt tot busstation FARO in Maspalomas.

Naar de luchthaven gaat er om het half uur vanaf het busstation van Playa del Ingles.

Toeristenbureaus op Gran Canaria
Vergeet niet om ook eens bij een toeristenbureau naar binnen te lopen. Ze weten daar precies of er ergens op het eiland tijdens je verblijf ergens een feest of festival is.

De adressen zijn:

 • Las Palmas – Leon y Castillo 17 Tel. 928264623
 • Puerto Rico – Winkelcentrum Tel. 928560029
 • Playa del Ingles – Winkelcentrum Anexo II Tel. 928769585
 • Playa del Ingles – Avenida Estados Unidos ( Yumbo) Tel. 928723444

Timesharing op Gran Canaria
Net als in elke toeristenplaats vindt je ook op Gran Canaria helaas timesharing. Er wordt al veel voor gewaarschuwd maar toch zijn er elk jaar weer mensen die zich door mooie en lieve woordjes laten overhalen en in de taxi stappen om die felbegeerde handtekening te gaan plaatsen onder een contract waar iedereen later spijt van krijgt. Bedenk dat als iemand iets goeds wil aanbieden hij er niet op zo’n agressieve manier reclame voor hoeft te maken. Vooral het parkeerterrein van hotel Santa Monica langs de wandelboulevard en de rotondes van de Avenida de Tirajana in Playa del Ingles zijn berucht wat deze opdringende jongeren betreft. Meestal proberen ze je een kraslot in je handen te duwen waar je een prijs mee zou gewonnen hebben. Echt waar hoor… iedereen die een kraslot aanpakt heeft dezelfde prijs gewonnen! De enige prijs die je hebt gewonnen is een dag die verpest is door hersenspoelende mensen die je een handtekening willen ontfutselen. Ga er niet op in en negeer ze, ook als ze je in het Nederlands aan spreken en zeggen hoe goed je er wel niet uit ziet!
[table id=1 /]
Hier nog wat tips voor mooie plekjes die niet in een autoroute of wandeling staan en toch zeker een bezoekje waard zijn.

Arinaga

Vanuit het zuiden gezien 7 kilometer voor het vliegveld ligt aan de kust het stadje Arinaga. Ga hier op een mooie zondagmiddag eens naar toe. De eilandbewoners zijn dan vrij en dit is dan voor hen de plaats om hun vrije dag door te brengen. Het is heel erg leuk om je daar als (bijna enige) toerist tussen te mengen om zo te zien hoe ze hun vrije tijd besteden. Het is er een drukte van belang met flanerende mensen op de lange boulevard en op de terrasjes. Langs de boulevard wordt op de kiezelstrandjes en de vlonders ook nog van de zon genoten. De golfbreker is een geliefde plek voor tientallen vissers en de oceaan is een populaire plek voor de jeugd om er te surfen. De sfeer is er niet te vergelijken met de populaire badplaatsen!

Agüimes

Op dezelfde hoogte en bij dezelfde afrit van de snelweg als Arinaga ligt iets landinwaarts het mooie stadje Agüimes. Dit is een van de mooiste stadjes van het eiland en mag je eigenlijk niet overslaan. Met een centrum wat middeleeuws aan doet door de smalle straatjes is het een bezoek meer dan waard. Loop eens door de straatjes, bezoek de kerk en het museum over het stadje, pak er een terrasje op het plein voor de kerk. Het stadje staat ondanks de smalle straatjes vol met beelden. Daarnaast zie je op bijna elke straathoek van het oude centrum aan de muren tegeltableaus met gedichten van Spaanse dichters. Door dit alles is het een bezoekje meer dan waard en proef je Gran Canaria zoals het echt is!

Folklore

Bij iedere vakantie hoort natuurlijk een stukje folklore dus ook op Gran Canaria. Elke zondagmorgen om 12 uur is er een prima gelegenheid om daar wat van mee te pakken in de vorm van het volksdansen in Parque Doramas in de hoofdstad Las Palmas. Geniet er van het enthousiasme waarmee de groep elke zondag weer vele mensen weten te vermaken met hun muziek, dans en zang!

Prijzen Gran Canaria

Op deze pagina wat prijzen zodat je beetje een indruk krijgt wat bijvoorbeeld een taxiritje kost na een avondje stappen. Er volgen binnenkort uitbreidingen op deze pagina.

Taxi-tarieven
Dit zijn een paar van de taxi-tarieven van Taxistas, het taxibedrijf van Playa del Ingles. Voor de tarieven vanaf het vliegveld, Mogan en Puerto Rico gelden andere tarieven omdat die plaatsen verzorgd worden door andere taxibedrijven.
Pl. del Ingles Sonneland Maspalomas San Agustin Puerto Rico Vliegveld
Pl. del Ingles X € 3,70 € 3,70 € 3,70 € 18,80 € 27,60
Sonneland € 3,70 X € 3,30 € 4,50 € 16,40 € 30,00
Maspalomas € 3,70 € 3,30 X € 5,30 € 18,00 € 30,80
San Agustin € 3,70 € 4,50 € 5,30 X € 21,20 € 25,20
Palmitos Park €13,20 € 11,60 € 13,20 € 15,60 € 24,40 € 34,00

Gran Canaria, kassa?
Ik krijg nogal eens vragen of het nou duur is op Gran Canaria. Daarom ben ik even wezen shoppen en heb wat artikel in een lijstje gezet. Misschien is het handig om te weten hoe duur het is als je geen volpension hebt of als je voor lange tijd op Gran Canaria verblijft. De Spar is een supermarkt waar er veel van zijn in de toeristenplaatsen. Carrefour is een van de grootste supermarktconcerns van Spanje en je vindt er een in het winkelcentrum Atlantico in de plaats Vecandario. Kijk of je het de moeite waard vind om er heen te rijden.
Vergelijk de prijzen ook even met die van je eigen buurtsuper!
Artikel Spar Carrefour
6 Flesjes Heineken € 3,80 € 3,17
1 Flesje Coca Cola 0,50 cl € 1,05 € 0,79
2 Literfles Coca Cola € 1,72 € 1,43
1,5 literfles Seven-Up € 1,47 € 1,20
1 Literpak Sinaasappelsap € 0,93 € 0,57
1 Zak Lays Chips Normaal 200 gr. € 2,35 € 1,33
1 pak Tirma Koffie Normaal 500 gr, € 1,85 € 1,42
1 Doos thee 25 zakjes € 2,05 € 0,56
1 Kilo Suiker € 0,33 € 0,48
1 Pot Chocopasta 400 gram € 1,45 € 1,09
1 Pot Nutella 400 gram € 2,75 € 1,79
1 Potje Aardbeienjam € 1,25 € 0,89
1 Pot parijse aardappeltjes € 1,58 € 1,19
1 Blikje witte bonen in tom. saus 400 gr. € 1,99 € 1,52
1 Kilo bananen € 1,20 € 1,20
8 Literfles water € 1,30 € 0,89
Op de pagina voor de kinderen vindt je de entreeprijzen van diversen attracties op het eiland.
Alle prijzen op de site zijn die van Februari 2007. Prijswijzigingen altijd mogelijk uiteraard!