Overnachten op Gran Canaria

Op Gran Canaria zijn er overnachtingsmogelijkheden te kust en te keur; iedereen zal daarom een passend onderkomen kunnen vinden in hotels, appartementen of kampeerterreinen. Het Spaans Nationaal Bureau voor Vreemdelingenverkeer te Den Haag geeft een gratis brochure uit met adreslijsten van hotels, appartementen en kampeerterreinen. In de brochure Hoteles, campings, apartamentos España-Las Palmas/Gran Canaria staan gegevens over prijzen (tweepersoonskamers), ligging, aantal sterren en voorzieningen. In het algemeen is een in Nederland of België geboekte reis, inclusief vliegvervoer en hotel of appartement, het goedkoopst. In het laagseizoen (’s zomers) zijn de prijzen gemiddeld 25% lager en in het hoogseizoen (’s winters) gemiddeld 25% hoger.

Hotels
Op het eiland Gran Canaria heeft u een keus uit 97 hotels. De meeste van hen staan in Las Palmas de Gran Canaria (52), gevolgd door Playa del Inglés (22). Voorts staan er hotels in San Augustin (5), San Bartolomé (4), Maspalomas (3), Puerto Rico (3), Telde (2), Arguineguin (2), Agaete (1), Mogán (1), Santa Brígida (1) en Tafira Alta (1). De hotels variëren van klein en eenvoudig (1 ster) tot groot en luxueus (5 sterren). De prijzen verschillen afhankelijk van kwaliteit en seizoen. Tijdens het hoogseizoen, dat wil zeggen in de winter, zijn de prijzen aanmerkelijk hoger dan in het laagseizoen (zomer).

Appartementen
Op Gran Canaria kunt u niet minder dan 495 appartementencomplexen vinden, in grootte variërend van een klein gebouw tot complexen die 50 ha grond omvatten. Het grootste deel van de appartementencomplexen staat in het district San Bartolomé de Tirajana (182), gevolgd door Las Palmas (109), Playa del Inglés (68), Mogán (43) en Puerto Rico (40). Voorts kunt u
appartementencomplexen vinden in San Augustin (31), Maspalomas (10), Arguineguin (7), Patalavaca (3), Galdar (1), Lanzarote (het dorp; 1) en Telde (1). Gedurende de zomer staan veel appartementencomplexen leeg en kunt u voordelig een appartement huren.

Kampeerterreinen
Op Gran Canaria liggen twee kampeerterreinen. Zij beschikken over acceptabele sanitaire voorzieningen, elektrische aansluitingen en telefoon. Beide terreinen zijn per bus bereikbaar en zijn het gehele jaar geopend. Bezitters van een Internationaal Kampeer Carnet kunnen dit document als identiteitsbewijs gebruiken, u hoeft dan niet
uw paspoort af te geven. De kleinste camping is Temisas, gelegen op een afstand van ca. 8 km ten westen van Agüimes. De camping ligt in een fraai bergachtig gebied tussen fruitbomen, mimosa’s en eucalyptusbomen. Men heeft plaats voor slechts 50 personen. Het strand van Arinaga ligt op een afstand van 12 km; de camping beschikt over een zwembad. Adres: Camping Temisas, Lomo de la Cruz, Agüimes, tel. 798149. De camping Guantanamo ligt in het district Mogán, bij het Playa (strand) Tauro, en heeft plaats voor 750 personen. De camping ligt in de onmiddellijke omgeving van de bebouwde kom van Puerto Rico.Op een afstand van 1 km van het kampeerterrein ligt eenaantrekkelijk eucalyptusbos.
Adres: Camping Guantanamo, Playa Tauro, Mogán, tel. 560207.