Bezienswaardigheden Gran Canaria

Als je op vakantie gaat naar Playa del Ingles wil je natuurlijk weten wat hier zoal te doen is. Daarom hebben we een top tien van bezienswaardigheden van Gran Canaria opgesteld.

  1. Het eerste waar veel toeristen naar toe komen is La Vegueta. Dit is een historische wijk in de hoofdstad Las Palmas, deze herbergt enkele van de fraaiste gebouwen van de stad. Je kunt dan een kijkje nemen bij de Santa Ana kathedraal, het Casa de Colón en het Casa Consistorial. Dit is de moeite waard, je ontdekt hier wat dingen van eeuwen geleden en dat is dan ook waar veel mensen graag bij stil willen staan.
  2. Een tweede optie is Roque Nublo. Als je ongeveer een uur hebt gewandeld dan zie je een tachtig meter hoge basaltrots. Dit wordt gezien als het symbool van Gran Canaria. Het uitzicht is geweldig. Het is dan ook de moeite waard om hier zeker naar toe te gaan. Neem voldoende water mee voor de wandeling. Eenmaal ter plekke heb je een prachtig uitzicht over Gran Canaria.
  3. Nummer drie in de omgeving van Playa del Ingles is Teror. Dit is een bedevaartplaats en deze wordt door de meesten gezien als het mooiste dorp van Gran Canaria. Als je hier van houdt kun je hier ook een kijkje nemen. Je vindt hier ook het beeld van Maria, vaak wordt dit uitstapje gecombineerd met andere bezienswaardigheden in de omgeving.
  4. Op nummer vier staat Gáldar. Dit is een authentiek dorp aan de noordzijde van Gran Canaria. Dit biedt je een prachtig centraal plein, dit noemen ze ook wel Plaza de Santiago. Je vindt hier een aantal sfeervolle tapasbars, maar je vindt hier ook een mooie kerk en op zondag een kleinschalige markt. Op deze markt kun je lokale producten kopen. Daarom is het altijd leuk om hier ook een kijkje te nemen wanneer je hier in de buurt bent of je wilt het combineren met andere uitstapjes in Gran Canaria.
  5. Nummer vijf van Gran Canaria is Pico de Bandana. Als je namelijk op 594 meter hoogte zit dan kijk je naar de grootste krater van Gran Canaria, je kunt hier zo inkijken. Dit is naast een uitzichtpunt ook mooi omdat je dan de weinige wijnvelden van Gran Canaria kunt bekijken op afstand. Je kunt een uur afdalen en dan kun je de krater nog beter bekijken, dat is zeker de moeite waard, maar doe wel voorzichtig!
  6. De nummer zes van de lijst is Dunas de Maspalomas. Hierbij zie je dat de duinen van Maspalomas worden omringd door de badplaatsen Costa Meloneras, Maspalomas en Playa del Inglés. Je vindt hier mooie zandstranden. Je kunt hier heerlijk wandelen en als je de tijd hebt kun je hier ook lekker in het zand gaan liggen en genieten van het uitzicht. Je kunt hier zeker een hele dag vertoeven. Je gaat er bijvoorbeeld heen met de taxi en je gaat de buurt verkennen. Ieder jaar komen hier veel toeristen en juist alleen voor de stranden zodat zij echt een zonvakantie kunnen hebben.
  7. Op nummer zeven staat Santa Lucía de Tirajana. Je vindt hier fraaie dorpjes die je kunt bekijken, het ligt bij de vruchtbare vallei en dat zou zomaar iets magisch kunnen betekenen. Neem de tijd om hier een kijkje te nemen en vergeet je camera niet mee te nemen.
  8. Op acht staat een zeer popuplaire dolfijnentocht. Je kunt dan met de boot mee en dan vaar je naar het leefgebied van de dolfijnen, je kunt deze dieren dan in vrijheid, in de natuur zoeken en de kans is groot dat je ze ook ziet. Naast of rondom de boot zijn de dieren gewend om te zwemmen dus ga naar Puerto Rico en neem de tijd om hier te kijken, een prachtige ervaring!
  9. Nummer negen is een bezoek aan Puerto de las Nieves. Je vindt hier een klein vissersdorp bij Agaeteen. Hier komen veel mensen samen om vis te eten en om te genieten van het strand.
  10. Dan is er nog de nummer tien van de lijst van de aan te raden bezienswaardigheden van Gran Canaria. Op deze plaats staat Barranco de Mogán. Je kunt tussen Puerto de Mogán en het tien kilometer landinwaarts liggende Mogánnaar het vruchtbare land in worden gevoerd. Dat is meer dan de moeite waard dus neem nu een kijkje wat Gran Canaria je te bieden heeft. Je kunt hier het hele jaar terecht, het is er gemiddeld tussen de 21 en de 30 graden en er valt bijna geen neerslag. Er is bijna altijd zon en dat zorgt er voor dat je van de stranden in Gran Canaria kunt genieten!

[table id=1 /]