Mooiste stranden Gran Canaria

Omdat ik erg veel vragen krijg over de stranden geef ik op deze pagina een selectie van de populairste stranden en uit wat voor zand het strand bestaat. Vaak ontbreekt er in de catalogussen een omschrijving van het strand en daarom dit overzicht. De lijst is niet compleet want er zijn natuurlijk veel verborgen baaitjes en strandjes. Kijk daarvoor op de pagina over naturisme.

Las Palmas
Je zou het niet zeggen als je naar bovenstaande foto kijkt maar de macro-opname links is het zand van Playa de Las Canteras in de hoofdstad Las Palmas. Dit kilometerslange strand zonder noemenswaardige golfslag is erg populair bij de bewoners van het eiland. Vooral in het weekend is het er soms erg druk.

San Agustin
Het strand van San Agustin is ongeveer 700 meter lang en bestaat uit donker zand. Vaak is er ook een flinke golfslag. Het is er nooit echt druk omdat de meeste mensen toch liever naar het strand van Playa del Ingles gaan.

Playa del Ingles
Het strand van Playa del Ingles is het populairste strand van het eiland. Het loopt door achter de enorme zandduinen langs tot aan Maspalomas. Met een totale lengte van 7 kilometer is er zelfs op de drukste dagen voor iedereen een rustig plekje te vinden. Het zand is geel/zwart met een wat grove structuur.
[table id=1 /]
Dunas de Maspalomas
In het beschermd natuurgebied Dunas de Maspalomas wat ruim 400 hectare groot is kan iedereen een rustig plekje vinden.
Zeker als het aan het strand waait lig je er heerlijk achter de struiken. Het zand is hetzelfde als dat van Playa del Ingles en Maspalomas.

Maspalomas
Het strand van Maspalomas is drukker dan het Playa del Ingles strand maar als je een stukje richting Playa del Ingles loopt wordt het al snel rustiger. Het zand is van dezelfde structuur als van Playa del Ingles en dat van de Dunas de Maspalomas. Op sommige stukjes spoelt er wel eens wat zwart zand aan, afhankelijk van de windrichting.

Meloneras
Het strand van Meloneras voldoet nog wel maar kan eigenlijk niet meer nu er zoveel nieuwe accommodaties gebouwd zijn. Het bestaat uit een strook zand van 600 meter wat langs de waterlijn over gaat in keien zodat je als je het water in wilt iets van schoenen aan moet hebben. Het zand is bruin/zwart.

Arguineguin
In Arguineguin is het toerisme nog niet zo ontwikkeld als in de andere kustplaatsen, dat is onder andere te merken op het strand. Ondanks dat bovenstaand strand niet groot is (ongeveer 300 meter) is er toch ruimte genoeg voor iedereen. Daarnaast is er nog een strand met wat donkerder zand van ongeveer 600 meter waar weinig gebruik van wordt gemaakt.

Het zand is geel met een fijne structuur.

Puerto Rico
Het strand van Puerto Rico is ongeveer 600 meter lang en daardoor eigenlijk te klein voor alle gasten die er logeren. Op mooie dagen in het hoogseizoen ligt je bijna boven op elkaar. Het zand is geel met een fijne structuur.
[table id=1 /]
Playa de los Amadores
In de paar jaar dat het strand Playa de Los Amadores gebruikt wordt voor het toerisme heeft het een heel goede naam gekregen, en terecht. Het is een erg mooi strand van ongeveer 800 meter. Veel mensen die logeren in Puerto Rico zoeken hier een iets rustiger plekje. Het zand bestaat uit heel fijne witte steentjes wat de mooie kleur aan het strand geeft.

Playa del Cura / Tauro
De stranden van Playa del Cura en Tauro stellen niet veel voor in verhouding met die van de andere kustplaatsen. Het strandje van Tauro is niet veel meer dan een 150 meter donker zand. Dat van Playa del Cura is ongeveer 800 meter lang en bestaat uit hetzelfde zand en is deels met keien.

Puerto de Mogan
Het strand van Puerto de Mogan is een prima strand nooit echt te druk en een gezellige sfeer. Erg geschikt voor kinderen doordat er weinig golven zijn.

Het zand is geel/bruin.