Uitjes

Casa de Colon
Het charmante Casa de Colon was een rustplaats voor Columbus, er warden tevens reparatiewerkzaamheden uitgevoerd voor zijn schip, La Pinta, op weg naar de Nieuwe Wereld in 1492. Dit staat zo bekend vanuit bepaalde overleveringen. Casa de Colon was een van de weinige huizen die Las Palmas’ eerste settlement, die het begin van de stad in 1478 bepaalde.

Mundo Aborigen
Mundo Aborigen is een reconstructive van het antieke Canarische dorp die werd bewoond door de Guanches (de originele inwoners van de Canarische eilanden). Het is geloceerd in een gebied die over de Barranco de Fataga uitkijkt, de grootste kloof in het eiland.

Pueblo Canario
Dit canarische eiland is een complex van traditioneel gebouwde eiland huizen langs een grote centrale vierkant, gesitueerd in de groene omgeving van Parque Doramas, Las Palmas. Een deel van Pueblo Canario is Museo Néstor, toegewijd aan het leven en werken.

Loro Park
Het Loro Park is een van de grootste bezienswaardigheden van het eiland en een makkelijk te maken trip vanuit Gran Canaria. Het is het thuis van meer dan 200 pinguïns en 350 soorten papegaaien, het heeft dan ook de grootste collectie van beide soorten in de hele wereld. Het park heeft een enorme variëteit aan dieren inclusief, haaien, krokodillen, jaguars en gorilla’s.

Museo Canario
Het museum heeft de meest complete archeologische collectie van de Canarische eilanden in haar bezit. Het heeft een permanente tentoonstelling sinds 1879 en een indrukwekkende reeks aan artefacten welke toegewijd zijn aan de originele inwoners, de Guanches.

Sioux City
In de met zonovergoten deel van Gran Canaria ligt een recreatie van de Amerikaanse Wild West met cowboys, Indianen en zelfs een dierentuin voor de kinderen. Oorspronkelijk gebouwd als filmset voor “A fistful of dollars”, met Clint Eastwoord, heeft Sioux City sindsdien aan roem gewonnen als populair thema park.

Watersport Gran Canaria
De zee rondom Gran Canaria is veel koeler dan veel mensen verwachten. Het is het gevolg van de koude Canarische stroom, die koud water brengt naar beneden uit Noord-Europa. Het is dit gematigd water, dat de eilanden hun wereldberoemde klimaat geeft, want zonder zouden de temperaturen veel hoger en de archipel veel droger zijn dan het eigenlijk is. El confital is de koning der surfplekken in Las Palmas. Elk jaar in oktober worden er de Ocean & Earth WQS internationale kampioenschappen gehouden. De plek bevindt zich in de laatste onontwikkelde gebied van Las Palmas en geeft u inzicht in de schoonheid van de landschappen die alleen bekend is in Lanzarote en Fuerteventura. Boottochten op Gran Canaria zijn meestal beschikbaar vanaf de Puerto Rico havens, (Deportivo Harbour (Puerto Base) en Puerto Escala), in het zuiden van Gran Canaria.

Paardrijden

Paardrijliefhebbers kunnen kiezen voor ontspannen stapvoets, een comfortabele draf of een spannende galop op de paardrijschool van de Real Club de Golf in Bandama in Santa Brígida, Las Palmas. Naast de golfclub staan stallen waar vakantiegangers zich in kunnen schrijven voor lessen.