Excursies Gran Canaria

Er zijn op Gran Canaria heel erg veel mogelijkheden als het om excursies gaat. Ik noem er hier een paar, kijk ook op de pagina “wat doen we met de kids”voor nog meer uitstapjes.

De grote eilandtoer op Gran Canaria

Dit is geen rondrit omdat een bus veel van de scherpe bochten niet kan maken maar het laat je toch wel met een flink deel van het eiland kennismaken. Vanuit de kustplaatsen ga je via Ingenio waar je oude ambachten kan bekijken naar Telde, Deze stad iets ten zuiden is een bezoek zeker waard. Via de Caldera de Bandama gaat de route naar het witte Canarische stadje Teror. Na een korte pauze hier gaat de reis via de hoogste berg van het eiland, de Pico de Las Nieves, terug zuidwaarts.

De oceaan op met een zeilschip

Vanuit Puerto Rico gaan er schepen met wel klinkende namen als Timanfaya, San Miguel en Bouche en Coeur de oceaan op om je een heerlijke dag te bezorgen. Meestal wordt er een stuk langs de kust gevaren en is er onder weg de mogelijkheid tot zwemmen. Dat is dan meestal voor een van de badplaatsen of bij een verborgen baai. Voor eten en drinken aan boord wordt gezorgd! De mogelijkheid om dolfijnen te zien is bij deze tochten ook aanwezig maar niet gegarandeerd uiteraard. Zie ook het reisverslag van Linneke op de pagina met reisverslagen en hieronder mijn eigen verslag.

Ezelsafari

Bij het plaatsje Agüimes In de Barranco de Guayadeque kan je deelnemen aan eenezelsafari. Deze tocht van ruim een uur is vooral voor kinderen erg leuk om mee te maken. Na afloop staat er een Spaanse maaltijd klaar voor je.

Casa Romantica

Een andere erg populair excursie is die naar Casa Romantica. Je gaat met de bus via het binnenland met stops in plaatsjes met o.a. grotwoningen naar het noorden van het eiland waar in een prachtige tuin het Casa Romantica ligt. Hier krijg je een werkelijk fantastische maaltijd geserveerd. Op de terug weg wordt er nog gestopt bij een bananenplantage en bij een Canarische molen waar het bekende borduurwerk gemaakt wordt.

Kamelensafari op Gran Canaria

Op Gran Canaria zijn er twee mogelijkheden voor een kamelensafari. Een ervan is bij Fataga. De ander is in de Dunas de Maspalomas, het indrukwekkende duingebied. Voor beide plaatsen geldt dat het om een tocht gaat van een halve dag en inclusief lunch is. Verblijf je in de zuidelijke kustplaatsen dan is dit natuurlijk ook zonder excursie te bezoeken. Voor kinderen een geweldige ervaring.

Las Palmas, Gran Canaria

Natuurlijk ontbreekt een excursie naar de hoofdstad niet. Je bezoekt hierbij de Cathedraal Santa Ana, het Casa de Colón, het paleis van de bisschop, stadhuis kortom teveel om op te noemen. Ook is er nog de mogelijkheid om in de mooie en gezellige winkelstraat Mayor de Triana te winkelen dus neem man of vriend mee om de tassen te sjouwen.

Naar Tenerife vanuit Gran Canaria

Vanuit de havenplaats van Agaete, Puerto de las Nieves kan je met een supersnelle catamaran naar het buureiland Tenerife. Na aankomst op het eiland ga je via Puerto de la Cruz naar het bekende Loro Parque. Dit werkelijk schitterende park is een dierntuin met allerlei shows van o.a. dolfijnen en natuurlijk papegaaien. Na dit bezoek gaat het nog een stuk landinwaarts voor een bezoek aan de Teide, de hoogste berg van Spanje.

Dolfijnen spotten met de Spirit of the Sea

Dolfijnen in Gran CanariaEen van de leukste uitjes op Gran Canaria is met een boot mee gaan op zoek naar dolfijnen en soortgenoten. Helaas krijg je niet de garantie dat je ze ook te zien krijgt maar de kans is toch wel vrij groot dat het lukt. Ik heb persoonlijk ervaring met de boot de Spirit of the Sea die een paar keer per dag vanuit de haven van Puerto Rico de Atlantische Oceaan op gaat.

Ervaring dag dolfijnen spotten op Gran Canaria

Hier volgt een kort verslag van een boottochtje naar Flipper en consorten. We hadden er voor gekozen om op de dag van vertrek te reserveren omdat je dan pas weet of je goed weer hebt. Dat is natuurlijk een vereiste, reserveer je van te voren zelf of bijvoorbeeld via de hostess dan zit je er eigenlijk al aan vast. Ga dus zelf met lijnbus of auto naar de haven van Puerto Rico en reserveer daar. De boot gaat drie keer per dag, 10 uur, half een en drie uur (onder voorbehoud). Houdt er rekening mee dat je een kwartier van te voren aan boord moet zijn.

Precies op tijd vertrekt de boot en vaart ongeveer 50 minuten zuidwaarts. Al snel wordt er door de bemanning (waarvan een Nederlands meisje) gebruikt gemaakt van sonar, marifoon en verrekijker om te kijken of de dolfijnen ons niet in de steek laten. Na 5 minuten ervaringen uitwisselen met andere schepen werd er geroepen dat er rechts voor de boot een walvis zwom. Bij de eerste twee keer dat dit geroepen werd had ik nog zo iets van `het zal wel` maar bij de derde keer en net op tijd de goede kant uitkijkend zag ik de rug en staart boven water uitkomen om daarna gracieus deze reus weer onder water te zien verdwijnen. Ik kon er niet meer onder uit, het gebeurd echt dat je ze te zien krijgt. Niet lang daarna waren het de dolfijnen die ons kwamen vergezellen. Hiervan hebben we er heel erg veel te zien gekregen. Weliswaar allemaal aan dek want via de glass-bottom heb ik echt niets gezien. Daarvoor komen ze ook niet nader genoeg denk ik. Na van dit schouwspel ongeveer 20 minuten te hebben genoten gingen we op de terugweg naar de haven Puerto Rico. Daarbij kregen we nog gezelschap van twee passerende waterschildpadden van ongeveer 60 centimeter. Dat maakte het uitje compleet en voor ons een succes!