Gran Canaria met kinderen

Wat doen we met de kinderen? Buiten dat ze zich natuurlijk prima zullen vermaken met zwembad en strand, zijn er nog enkele tips om eens een dagje ergens met ze naar toe te gaan. Er zijn geen adressen bij genoemd, omdat een straatnaam toch meestal niets zegt. In bijna alle hotels en appartementencomplexen staan folders over de attracties die hier genoemd zijn met aanwijzingen hoe je er kan komen.

Er zijn natuurlijk nog meer attracties maar onderstaande zijn voor kinderen de mooiste op het eiland. Naast deze tips zijn er ook nog mogelijkheden genoeg voor excursies. Van een tocht op een piratenschip tot een rondvlucht, alles is er mogelijk. Voor een greep uit dat aanbod wordt verwezen naar de pagina met excursies op de site.
Hopelijk zijn de tips bruikbaar, want als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders dat nog veel meer…

Aqualand, Gran Canaria
Kids-Aqualand-Gran-Canaria is een erg mooi alternatief voor als het aan het strand eens te hard waait is Aqualand. Dit zwemparadijs met heel veel glijbanen en verschillende zwembaden met allerlei spel attributen is zeker een bezoek waard voor ouders met kinderen. Het is er nooit echt druk zodat je ze niet uit het oog verliest en er geen wachtrijen voor de glijbanen zijn. Een minpuntje is dat je geen eten en drinken mee mag nemen naar het park om hygiënische reden.

Openingstijden: Dagelijks 10:00 tot 17:00 uur
Entree: 3 t/m 12 jaar € 15,00 vanaf 13 jaar € 21,00

Nieuw in Aqualand is de mogelijkheid om met zeeleeuwen te zwemmen. Er hangt wel een pittig prijskaartje aan. Voor 20 minuten instructie en 20 minuten zwemmen betaal je €42,00
[table id=1 /]

Zwemmen met zeeleeuwen op Gran Canaria
Naast dat je in Aqualand met zeeleeuwen kan zwemmen is die mogelijkheid er ook bij Leones Marinos.
De prijzen zijn iets lager dan bij Aqualand.

Kinderen van 5 tot 8 jaar € 35,00
vanaf 9 jaar €40,00

Reserveren doe je via de receptie van je hotel.

Crocodilo Park Gran Canaria
Dit park is een mini-dierentuin met o.a. apen, roofdieren, slangen en natuurlijk krokodillen. Ook hier zijn weer shows te zien. Erg leuk voor de kinderen.

Openingstijden: Zaterdag gesloten. Overige dagen: 10:00 tot 17:00 uur
Krokodillenshow 13:00 uur en 15:00 uur
Papegaaienshow 12:00 uur en 14:00 uur
Entree: 3 t/m 12 jaar € 6,90 vanaf 13 jaar € 9,90

Gran Karting Club, Gran Canaria
Heel iets anders natuurlijk is karten met de kids. Omdat het al mogelijk is vanaf 7 jaar, wordt dit ook genoemd. Er zijn verschillende banen, kinderbaan, beginners baan en een gevorderde baan. Voor de allerkleinsten is er een minibaantje met mini-raceauto’s zoals op de kermis.

Dit is de mooiste baan van Gran Canaria!

Openingstijden:
Van 1 oktober t/m 31 maart van 10:00 tot 21:00 uur,
Van 1 april t/m 30 september van 11:00 t/m 22:00 uur

Tarief:
Volwassenen € 15,00 per 8 minuten
Beginnelingen € 10,00 per 8 minuten
Kinderen € 7,00 per 8 minuten

Sioux City, Gran Canaria
Sioux City is een themapark met als thema het wilde westen met alles wat er mee te maken heeft.
Je ziet er rodeo’s, bankroven en andere gevaarlijke dingen met veel schietwerk uiteraard. Ook zijn er allerlei optredens met muziek uit de westerntijd.

Openingstijden: Maandag gesloten
Overige dagen 10:00 tot 17:00 uur
Entree: 2 t/m 12 jaar € 7,00 vanaf 13 jaar € 14,00

Yellow Submarina, Gran Canaria

Voor de kinderen heel leuk, is een tochtje met een duikboot.

Ze vinden het reuzen spannend om onder water een scheepswrak te zien liggen en de vissen te zien zwemmen. Een aanrader voor als je in Puerto de Mogán bent met de kids. Het is mogelijk om vanuit de toeristenplaatsen met de bus opgehaald te worden. Kijk voor de tijden even in het foldertje over Yellow Submarine wat in bijna elk complex te krijgen is. De duikboot vertrekt vanaf 10:00 uur elk heel uur.

Volwassenen: € 26,00 kinderen € 13,00

Holiday World, Gran Canaria
Na lange tijd gesloten te zijn geweest is Holiday World na een grondige opknapbeurt weer geopend. Er staan allerlei kermisattracties zoals achtbaan, bots autootjes, reuzenrad, piratenschip enz…. Ook voor de jongere kinderen zijn er diversen attracties aanwezig. Altijd leuk voor een avondje wat anders.

De entree is gratis maar je koopt een soort strippenkaart. Je koopt er een kaart van bijvoorbeeld 10 punten voor € 5,00 en bij het gebruik van een attractie worden er dan een aantal punten van afgestempeld.

Buiten het kermisterrein is er nog een erg mooie bowlingbaan, fitnessruimte, pool tafels, speelautomaten, internet ruimte en restaurants

[table id=1 /]