Auto huren Gran Canaria

Wil je een auto huren op Gran Canaria of weet je het nog niet zeker? Wij kunnen je aanraden om een huurauto te nemen als je een vakantie op Gran Canaria doorbrengt. Gran Canaria heeft zo ontzettend veel te bieden wat natuurschoon en leuke dorpjes betreft dat het eigenlijk jammer zou zijn om daar niet van te genieten. Met een huurauto kun je Gran Canaria op jouw manier ervaren. Weliswaar zijn er excursies genoeg maar die bieden toch niet wat een mooie tocht met een huurauto je geeft. Ook kunnen de bussen die voor de excursies worden gebruikt niet overal komen door de haarspeldbochten in de bergen. Autohuur Gran Canaria is de oplossing! Een huurauto heeft verder als voordeel dat je alles in je eigen tempo kunt bekijken en alleen daar stopt waar jij dat wil.

Goedkope huurauto Gran Canaria

Een auto huren op Gran Canaria is het goedkoopst als je het ter plaatse regelt. Dit komt doordat de verhuurbedrijven bijna altijd wel aanbiedingen hebben op het moment zelf. Vooral in Playa del Inglés zijn erg veel verhuurbedrijven en het is dan ook slim om er een paar af te gaan om zo de goedkoopste huurauto te vinden. Hou er wel rekening mee dat bijna alle autoverhuurbedrijven op Gran Canaria tegenwoordig om een creditcard vragen als borg voor eventuele bekeuringen en schade.
Neem bij de autoverhuur een Full Insurance verzekering, dit is vergelijkbaar met een Nederlandse all-risk autoverzekering. Zo ga je veilig op pad in Gran Canaria met een huurauto.

Een auto huren op vliegveld Gran Canaria

Een andere, iets duurdere mogelijkheid is het huren van een auto op het vliegveld van Gran Canaria. Dit is alleen te doen als je voor de hele vakantie een auto huurt, of je moet er zin in hebben ergens halverwege je Gran Canaria vakantie de auto terug te brengen. Het voordeel van het huren daar is dat je niet met de transferbussen mee hoeft. Zo ben je (als je niet verdwaalt) voordat de grote meute bij de accommodaties aankomt al ingecheckt. Een andere voordeel van autohuur kan zijn dat je als eerste weer kan inchecken voor de terugreis op het vliegveld.

Minimumleeftijd autohuur Gran Canaria
De minimumleeftijd voor het huren van een auto op Gran Canaria is 21 jaar. Voor bepaalde auto categorieën kan een afwijkende leeftijd van toepassing zijn. Soms kan men de leeftijdsgrens door middel van een toeslag verlagen of verhogen. Indien de hoofdbestuurder jonger is dan 21 jaar of ouder dan 65 jaar, dient dit bij reservering doorgegeven te worden. Alle bestuurders dienen minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig E.U.-rijbewijs. Bij afgifte van de huurauto moet een altijd een geldig paspoort ter aanvulling van het rijbewijs ingezien worden.

De wegen op Gran Canaria
De wegen op Gran Canaria zijn in prima staat en ook dat is al een reden om een auto te huren. Blijf wel op de verharde wegen want op de onverharde wegen ben je niet verzekerd en draai je zelf op voor alle kosten die je kan oplopen door pech of schade. Dit kan hoog oplopen, denk bijvoorbeeld aan reparatie en sleep- of takelkosten.Ga bij slecht weer niet de bergen in! Vaak is vanuit het zuiden aan de lucht al te zien hoe het in de bergen is. Ziet het er daar erg bewolkt uit, kies dan een andere dag om er naar toe te gaan. Allereerst kan het er dan gevaarlijk zijn en ook de foto’s of film worden met mooi weer veel mooier.

Er is een boekje gemaakt waarin de wandelingen en autoroutes staan die hier op de site hebben gestaan. Alle routes en wandelingen staan daar duidelijk beschreven in zodat het voor een ieder kinderlijk eenvoudig is om ze te gaan rijden of wandelen om zo Gran Canaria op een manier te leren kennen zoals het echt is. De autoroutes en wandelingen worden door mij steeds gecontroleerd en herschreven zodat ze altijd actueel zijn. Dit in tegenstelling tot de reisgidsen die vaak al jaren oud zijn en waar soms wegen of paden in staan die niet eens meer bestaan! Voor de prijs van nog geen 2 drankjes krijg je een up-to-date boekje met de mooiste routes die je maar kan wensen!

Autohuur overzicht

De bekende internationale en nationale autoverhuurmaatschappijen hebben kantoren in Las Palmas de Gran Canaria en op de luchthaven. Bij verschillende touroperators in België en Nederland kan men vooruit een huurauto reserveren. De huurprijzen zijn afhankelijk van de grootte van de auto. De benzine is op de Canarische Eilanden ongeveer de helft goedkoper dan in België en Nederland. Op zondag zijn de meeste benzinestations gesloten. Om een auto te huren moet u ouder zijn dan 21 jaar en moet u in het bezit zijn van een geldig nationaal (eventueel internationaal) rijbewijs. Als u over een creditcard beschikt, dan hoeft u in de regel geen waarborgsom te betalen. Heeft u geen creditcard, dan vraagt de huur van een auto dient u zich te laten informeren omtrent de polisvoorwaarden, met name wat betreft het eigen risico bedrag en de all-risks verzekering. Het eigen risico kan in veel gevallen worden afgekocht.

Controleer altijd de auto op eventuele schade in het bijzijn van de verhuurder voordat u met uw huurauto vertrekt; let ook op de reserveband! Lees het verhuurcontract aandachtig door voordat u het contract ondertekent. Als men een ongeluk krijgt, dan komt het incidenteel voor dat men de betrokken auto’s in beslag neemt en de chauffeur arresteert, totdat men meer duidelijkheid heeft gekregen over de toedracht van het ongeluk. Informeer in dat geval onmiddellijk uw verzekeringsmaatschappij zodat zij een borg kunnen betalen. Het is daarom verstandig om alleen een auto te huren die all-risk verzekerd is! (seguro contra accidente). Voor een inzittendenverzekering (seguro de ocupantes) moet u extra betalen. Als u motorpech heeft, dan moet u onmiddellijk contact opnemen met de verhuurmaatschappij. Voor reparaties en het slepen van een personenauto (breakdown service) kunt u contact opnemen met de Royal Automobile Club of Gran Canaria, Léon y Castillo 47, tel.366188.