Playa del Ingles tips

Playa del Inglés: door velen verguisd, door vele anderen aanbeden. Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt.
Tot 1962 was Playa del Inglés niet meer dan een grote vlakte met één hotel, als je nu op vakantie bent in Playa del Inglès is dat nog lastig voor te stellen.

Playa del Inglés is nu namelijk letterlijk één groot toeristendorp. Verwacht geen leuk dorpje met smalle straatjes en een schattig haventje, want dan ben je in Playa del Inglés aan het verkeerde adres. In Playa del Inglés vind je daarentegen wel veel mooie hotels, appartementen, vakantiebungalows en shopping-centra met heel veel horeca en uitgaansgelegenheden. De gemiddelde toerist zal zich dus prima vermaken met een vakantie in Playa del Inglés. De plaats ligt in de uiterste zuidelijke punt van Gran Canaria en grenst aan het schitterende duinengebied de “Dunas de Maspalomas”.

Sunset-playa

Fenomenaal uitzicht Playa del Inglés, Gran Canaria. Tijdens een vakantie in Playa del Inglés, Gran Canaria kun je genieten van de mooiste uitzichten op de duinen. Je hoeft alleen maar aan het eind van de Avenida de Tirajana onder de poort van het grote RIU hotel door te lopen. Hier bevindt zich een magnifiek uitzichtpunt waar al duizenden foto’s gemaakt zijn. Dit is de absolute publiekstrekker van Playa del Inglés.

Vanaf het uitzichtpunt kun je ook de duinen van Playa del Inglés in; ook een aanrader. Ben je goed ter been en voorzien van een flink uithoudingsvermogen? Loop er dan eens doorheen richting kust. Onderschat deze tocht niet! Ga links langs hetzelfde RIU Hotel en loop de kilometers lange wandelboulevard af om te eindigen bij de Paseo de Marítimo. Pak hier een terrasje of bekijk de vele winkeltjes met kleding en souvenirs. Dat is de perfecte omschrijving van een vakantiedag in Playa del Inglés, Gran Canaria.

[table id=1 /]

Prachtig strand van Playa del Inglés

Er zijn nog meer tips voor een Playa del Ingl’es vakantie. Ga bijvoorbeeld eens een dag naar het strand en huur een ligbed met parasol op een van de vele verhuurplaatsen. Rust en ontspanning is gegarandeerd aan dit strand. Bij wind zetten de verhuurders een scherm op wat je beschermt tegen het stuiven van het zand.Je voelt je echt de koning(in) van Playa del Inges als je er ligt.

Het strand van Playa del Inglés is kilometerslang, bestaat alleen maar uit zand en loopt geleidelijk af in zee. Er is altijd wel een beetje golfslag waardoor je de kleintjes toch wel in de gaten moet houden. Direct aan het strand van Playa del Inglés ligt het imposante en beschermde duingebied “Dunas de Maspalomas”. Het gebied is vrij toegankelijk en je moet er eigenlijk wel even doorheen lopen of beter gezegd klimmen. Maak ook de ongeveer 8 kilometer lange wandeling langs het strand naar de vuurtoren van Maspalomas eens.

playa-del-ingles tips
Vakantiegenot in Playa del Inglés Gran Canaria. Voor de terugweg heb je de keuze tussen een taxi of de bus. Ben je een erg energiek type? Loop diezelfde wandeling dan nog eens in tegenover gestelde richting terug. Je zult je niet vervelen tijdens deze route, want er is genoeg te zien. Ben je toe aan een verfrissend drankje? Niet getreurd, om de 1,5 kilometer vind je een strandtent waar je terecht kunt voor een koel drankje.