Duinen van Maspalomas

Duinen van Maspalomas

De beroemde duinen van Maspalomas zijn een verrassend groot gebied van heuvels en dalen van zand met vlekken van vegetatie. Het is aangewezen als natuurreservaat en bevat vele soorten wilde dieren, met name zandhagedissen.

<2>Vaargebied
Het duingebied staat bekend om zijn reputatie als eerste ontmoetingsplaats voor homoseksuele mannen, maar het heeft ook enorm veel fans onder de hetero gemeenschap. Het is er het hele jaar door druk met bezoekers en het meest in het weekend. Om het vaargebied heen kunt u een uitgebreide wandeling langs de kustlijn nemen, te bereiken vanaf Playa del Ingles strand, dat kan ongeveer een uur duren. Om het vaargebied te bereiken, kun je het beste vanaf de strand over de duinen tot aan vlakker gebied lopen. Anders moet je langs het naaktstrand met homo’s lopen. Dus het beste is de weg via Riu Palaca Hotel over op het einde van de Avenida de Tirajana in Playa del Ingles en de weg volgen tot aan het uitkijkplatform waar de duinen zelf te zien zijn. Aan de rechterkant moet je dan doorlopen tot aan de palmbomen. Of je volgt gewoon andere gelijkgestemden die lijken te weten waar ze heen gaan.

Het gebied is over het algemeen veilig en er zijn zelfs tuchtregelingen, maar, zoals altijd op een strand het geval is, kan teveel voorzichtigheid nooit verkeerd zijn, dus zorg voor uw bezittingen. Alle onbewaakte items zijn een te grote verleiding om te missen voor dieven die actief zijn in het gebied. Een ander ding is om te onthouden drinkbaar water en bescherming tegen de zon mee te nemen, het gebied kan erg warm worden en qua zon schadelijk, dit vooral tijdens de zomermaanden.
[table id=1 /]