Arguineguin

Arguineguin (spreek uit als Arkienekien) is bij velen nog niet bekend maar door grote hotels als Dorado Beach en La Canaria is de plaats steeds meer een bestemming voor Nederlandse en Belgische vakantiegangers.

Arguineguin-Grand-CanariaVoor diegene die op zoek is naar een plaats waar het oude sfeertje van vroeger nog hangt en die niet in het massatoerisme wil logeren, is Arguineguin een aanrader. Er is nog weinig toerisme en verwacht er dan ook geen grote winkelcentra, mooie stranden en uitgaansgelegenheden, dit alles is er wel maar mondjesmaat. Langs de oceaan loopt deels een wandelpad waar wat restaurants en terrasjes zijn. De strandjes zijn niet meer dan wat stukjes van hooguit een paar honderd meter donker zand en het shoppen beperkt zich tot wat plaatselijke winkeltjes waar de bewoners hun boodschappen doen.

[table id=1 /]

Hét vissersplaatsje van Gran Canaria

Nee, naar Arguineguin ga je voor de oude vissershaven waar je, als je vroeg bent, de vissers terug ziet terugkeren van zee met hun vangst en waar ze op de kades hun netten aan het repareren zijn. Je gaat er heen voor de mooiste zonsondergangen van het eiland en om te logeren tussen de Canariëns.

Arguineguin-Gran-CanariaWil je toch eens naar een plaats waar het goed uitgaan of shoppen is dan brengt de bus je er in korte tijd naar toe. Een andere mogelijkheid is om op de glass-bottom ferry te stappen die de hele dag door vaart van en naar Puerto de Mogan en Puerto Rico. Op dinsdag kan je de markt bezoeken van 08:00 uur tot 14:00 uur.

Voordat je een vakantie gaat bespreken voor Arguineguin moet je nog wel weten dat de drukke kustweg door het dorp loopt wat nogal wat verkeer geeft en waar je wel eens wat overlast van kan hebben.