Maspalomas

Maspalomas is een erg mooie en gezellige badplaats geworden. Dit komt door het nieuwe winkelcentrum Varadero en de wandelboulevard die al doorloopt tot Playa de Meloneras. Het is de bedoeling dat het in de toekomst door loopt tot de jachthaven Pasito Blanco. De ontwikkeling van Playa de Meloneras gaat snel nu. Er zijn al enkele accommodaties in gebruik en dat ziet er allemaal mooi en ruim uit. Het winkelcentrum aan het einde van de boulevard wordt de laatste hand aan gelegd en zal dan ook snel helemaal bezet zijn. De terrasjes worden inmiddels al druk bezet. Eén van de mooiste hotels aan het strand van Maspalomas is het Lopesan Costa Meloneras Resort & Casino (klik hier voor meer informatie).

Avenida de Los Lago, Maspalomas
Maspalomas-Gran-Canaria-zeeVergeet om als je opzoek bent naar souvenirs of een hapje en drankje niet om ook nog even door het oude winkelcentrum de Avenida de Los Lagos te lopen, hier vind je ook nog tientallen restaurants en wat winkeltjes. Dit straatje loopt direct achter de strandopgang en zou door alle nieuwe restaurants en winkels bijna vergeten worden.

Het aantrekkelijkste van een verblijf in Maspalomas is dat je er zo het strand op loopt. Geen trappen, duinen of andere hindernissen voor een dagje zonnen en of je dat nou doet met alles aan of alles juist uit, het is daar mogelijk en heel gewoon.
[table id=1 /]
Dunas de Maspalomas
Van de kant van Maspalomas af is het ook een stuk makkelijker om het duinengebied “Dunas de Maspalomas” in te lopen. Hier zijn de zandduinen, die tot meer dan 10 meter hoog kunnen zijn, nog niet zo hoog wat het lopen een stuk makkelijker maakt. Ondanks alle toeristen denk je soms dat je daar alleen bent. Dit komt door de grootte van het duingebied en doordat de meeste mensen niet de moeite nemen om het eens van dichtbij te gaan bekijken.

Als je in de duinen in de ochtenduren gewapend met stukjes brood rustig bij een van de plaatsen waar wat struiken staan gaat zitten en er wat stukjes brood voor je gooit zal je zien dat er al snel een groot soort hagedissen op af komen. Dit is de Canarian Lyzard die daar veel voorkomen. Ze kunnen tot wel 50 centimeter lang zijn. De mooiste plekken om ze te treffen zijn die waar ook nog een palmboom staat waar afgestorven bladeren onder liggen. Hier schuilen ze onder om zich te beschermen voor de hitte.

Maspalomas-Gran-Canaria-duinWil je de duinen bekijken zonder er zelf door te moeten lopen neem dan een kameel. Je vindt de kamelen (eigenlijk dromedarissen) aan de landzijde op de hoek aan het begin van de Dunas bij Maspalomas. Stel je er niet te veel van voor want ze lopen maar door een klein gedeelte van het duingebied maar voor kinderen is het natuurlijk een geweldige ervaring.

Campo International, Maspalomas

Maspalomas-Gran-Canaria-kameelVaak zie je in de catalogussen de naam Campo International staan als plaatsnaam. Dit is echter geen plaats maar een urbanisatie van toeristencomplexen wat tussen Playa del Ingles en Maspalomas ligt. Zie je Campo International staan beschouw dat dan maar als zijnde Maspalomas.

Genoeg strand en zon gehad? Loop dan nog even door de Avenida de Los Lagos met tientallen restaurants om iets te eten of drinken. Dit straatje loopt direct achter de strandopgang. Ook is er nog een vorig jaar geopend winkelcentrum met veel exclusieve winkels. Je vindt het ongeveer 50 meter voorbij de vuurtoren.
[table id=1 /]