Puerto Rico

Puerto Rico

Geschikt voor families, koppels en singles van alle leeftijden! Puerto Rico is een levendige plek in het zuiden van het eiland, opgebouwd lans de hoge zijde van een vallei. Om deze reden is het niet aan te raden voor bezoekers die slecht ter been zijn, tenzij hun accommodatie op de bodem van de vallei ligt. Puerto Rico is aan het einde van de GC-1 snelweg die het noorden en zuiden van het eiland verbindt, met inbegrip van de luchthaven is het op ongeveer 45 minuten afstand.

Winkelcentra Puerto Rico

Eenmaal op het vlakke dal van het resort is er een duidelijk pad van de belangrijkste commerciële centra (CC) naar het strand. Om van het ene op het andere punt te komen, moet u ongeveer 15 minuten te voet gaan. De belangrijkste CC is misschien niet naar ieders smaak, maar het is de belangrijkste focus voor de levendigheid van het resort en met name het nachtleven en het is vol met winkels, bars en restaurants. Over het algemeen is de begane grond het drukste gedeelte van de CC tijdens de dag, terwijl ’s nachts de bovenste verdieping tot leven komt evenals de restaurants. In de CC vindt u wisselkantoor faciliteiten in een aantal banken. Let op, deze sluiten in de namiddag na 14 uur. Er zijn ook andere wisselkantoren te vinden, de meest opvallende daarvan is Cristina’s aan de voorzijde van de CC, deze hanteert wel meer scherpe tarieven.

Als u vanuit de CC naar het strand loopt, kunt u ervoor kiezen om door de weelderige tropische tuinen te lopen langs de populaire mini-golf en verder tot een onlangs gerenoveerde kinderspeelplaats. Een onderdoorgang brengt u onder de weg en u zult er een loket aantreffen die kaartjes verkoopt voor een aantal verschillende excursies. Goed om te weten voor als het weer tegenvalt. U zult uiteindelijk langskomen bij een openbaar strandbad. Het is een zeer gunstige uitkomst voor degenen die de zee gedurende de wintermaanden te koud vinden. Verder naar beneden toe zult u tuinen treffen in een half cirkelvormige setting, het is ideaal voor gezinnen.

Puerto Escala

Rechts langs het strand brengt u naar de Puerto Escala, het is een van de twee jachthavens in het resort. Cafés en restaurants zijn te vinden langs de rand van de jachthaven en in de CC Pasarella. Aan het eind van dat CC komt u bij het begin van een wandelpad, deze brengt je in ongeveer 20 minuten naar Playa de Amadores , het is de volgende plaats rond de kust. Het uitzicht vanaf de klif loopbrug over de oceaan zijn spectaculair.

Links op het strand zult u uiteindelijk uitkomen op de tweede haven, de Puerto Base en achter het gebied van Porto Novo waar meer accommodaties en een andere CC te vinden is met geruime keuze aan eten en drinken en vele andere faciliteiten.
[table id=1 /]

Accommodaties

Op de plaats zelf, bestaan de accommodaties voornamelijk uit appartementencomplexen aan de zijden van de vallei met een aantal bungalowcomplexen op het gebied aan de onderkant. Als uw voorkeur uit gaat naar een chique hotelaccommodatie, moet u aan het hoofd in de richting van Playa de Amadores gaan , het bevindt zich zowel in het resort zelf als langs de klif.

Attracties

In de tegenovergestelde richting van het strand, vindt u de Atlantida Water Park. Als u andere lokale resorts en steden wilt zien, is het aan te raden één van de vaste Glass Bottom veerponds te nemen, deze reizen langs Arguineguín, Anfi, Puerto Rico en Puerto de Mogán. Naast de onderzeese uitzicht is de dramatische kustlijn vanuit een ander standpunt te bewonderen. 15 Jaar geleden was er alleen maar een barranco die op zee uit kwam. Nu is Puerto Rico een toeristenplaats waar duizenden mensen hun vakantie doorbrengen. De hotels en appartementen zijn allemaal tegen de bergen aangebouwd en beneden bij het strand zijn er winkels en restaurants. Er is een mooie jachthaven en een veel te klein strand voor alle vakantiegangers. Je ziet dan ook op het voetpad langs de kustweg elke ochtend een bonte stoet mensen lopen gewapend met ligbedden en badlakens richting Playa de Amadores. Dit strand ligt op ongeveer 500 meter lopen van Puerto Rico.

Doordat de hotels en appartementen trapsgewijs tegen de bergwand zijn opgebouwd is het voor slecht ter been zijnde mensen niet zo geschikt of je moet er niet tegen op zien om elke keer als je naar je hotel wilt een taxi te nemen die je naar boven brengt. Als je een hapje wilt eten kies dan eens voor een restaurant wat langs het strand ligt. Je eet dan bijna tussen de mensen die op het strand liggen te zonnen in. Achter deze restaurantjes ligt nog een passage met wat winkeltjes. Iets meer landinwaarts ligt een groot winkelcentra en een zwemparadijs.

Er is een grote jachthaven en ook vertrekken hier de schepen vandaan waar je met mee kan om dolfijnen te spotten of een dagje te gaan zeevissen.

Zonnig Puerto Rico

Ook niet onbelangrijk is dat Puerto Rico net wat meer zon per jaar heeft als de andere plaatsen aan de zuidkust. Als het in Playa del Ingles eens bewolkt is zie je dan ook veel mensen richting Puerto Rico gaan om daar van zon en zee te genieten.

De plannen liggen er om Puerto Rico de komende jaren grootscheeps te gaan renoveren, iets wat ook wel nodig is ondertussen. Het winkelcentrum wordt dan gesloopt en een nieuw winkelcentrum komt er voor in de plaats. Wanneer een en ander gaat beginnen is nog niet helemaal duidelijk.

Prachtige stranden
Ik noem hier ook Playa del Cura, Playa de Taurito en Playa de Tauro. Deze stranden zijn niet echt een badplaats maar meer een paar hotels die bij een klein strandje staan en liggen in de directe omgeving. Verwacht hier geen dorpjes, restaurants, winkels etc. Je bent er echt op het hotel aangewezen of op de omliggende plaatsen voor vertier. Voor de strandjes verwijs ik naar het hoofdstuk waar ik alle stranden beschrijf.
[table id=1 /]