Palmitos Park

Wie naar Gran Canaria gaat kan eigenlijk niet om een bezoek aan Palmitos Park heen. En waarom eigenlijk ook, er is in je vakantie vast wel zo’n dag waarop je zegt nu even wat anders…
En anders is het, al is het alleen al door de verscheidenheid wat je tijdens een rondwandeling tegenkomt. Het begint direct al bij binnenkomst waar je welkom wordt geheten door drie grote ara’s waar je met op de foto gaat. Iets verder is er een volière waar verschillende vogelsoorten vrij rondvliegen. Trouwens, in het hele park zie je vrij rond vliegende lorre’s en agapornissen die, doordat ze gevoerd worden, netjes in het park blijven.

Na het verlaten van de genoemde volière kom je al snel bij de orchideeënkas waar orchideeën uit de hele wereld zijn te bewonderen. Een klein stukje voorbij de kas kom je bij een tribune waar vanaf de roofvogelshow te bekijken is. Heel erg mooi om de grote roofvogels rakelings over je hoofd te zien vliegen. De tijden van de shows zijn 12:00 uur 14:30 uur.Probeer je tijd van bezoek zo te plannen dat je een show kan meemaken. Echt heel leuk om te zien en bereidt je kinderen alvast voor want er worden er 4 uit het publiek gevraagd om mee te helpen aan de show!

Na de show loop je weer wat verder en kom je in de cactustuin. Vergeet niet om hier een fotootje te maken van de kinderen tussen exemplaren van wel 3 meter hoog.
Hierna volgt al snel het vlinderhuis met honderdenvrij vliegende vlinders. Goed kijken en opletten is hier een vereiste. Loop het vlinderhuis na het bekijken uit en direct het aquarium in. Hier vindt je zowel zout- als zoetwatervissen in de mooiste kleuren. Er zijn o.a. Murene’s en Piranhas te bekijken. Een heel mooi stukje Palmitos Park! Je nadert hierna het leukste voor de kinderen: de papegaaienshow. Niet overslaan want ze vinden het prachtig. De eerste is om 10:30 en daarna om het uur. Na al de kunsten die ze je hebben laten zien bevindt je je bij de uitgang maar eerst krijg je nog enkele kooien met het kleinste vogeltje, de Kolibrie.

Wat ben ik na deze rondgang nog vergeten te noemen? Dat zijn de honderden vogels in de kooien langs de hele route, dat zijn de apen, krokodillen en flamingo’s. Dat zijn de hagedissen op de rotsen langs de route. Dat zijn de prachtige uitzichten over het barranco. Dat is de mogelijkheid om met papegaaien op hoofd, schouder en arm op de foto te gaan en nog veel meer. Kortom, gewoon doen!