Puerto de Mogán

Puerto de Mogán

Aan het einde van de weg langs de oostkant van het eiland, ligt de mooie haven en het strand van Mogán. Plaatselijk bekend als “Klein Venetië” vanwege het feit dat het wordt doorkruist met overbrugde grachten. De witte huizen zijn bedekt met bougainville in de meest levendige kleuren, de straten met palmbomen en vogels van het paradijs zijn er in overvloed. Mogán ligt aan het einde van de GC-500, de kustweg die nog steeds aan het einde van de GC-1 snelweg ligt, ten noorden en ten zuiden van het eiland. De weg voorbij Puerto Rico omarmt de rotsen en het uitzicht over de oceaan is spectaculair. Mogán is ongeveer een uur van de belangrijkste luchthaven van het eiland vandaan. Het speciaal residentieel gebouwde centrum van Mogán wordt omgeven door restaurants, bars en winkels. Er is een groot voetgangersgebied, wat het ideaal maakt om de tijd voorbij te doen gaan met een koel drankje.

Strand Puerto de Mogán

Het halfronde strand op het zuiden is veilig om in te zwemmen en goed beschermd tegen de Atlantische wind en stromingen. Het strand is van fijn, schone, bleke zand met prachtig ondiep blauw water. Een veilig toevluchtsoord voor het gehele gezin om heerlijk te zwemmen. Er zijn kano’s en waterfietsen te huur op het strand, samen met ligbedden en parasols. De promenade scheidt het strand van de recent opgebouwde gebied direct achter de frontlinie van souvenirwinkeltjes, restaurants en bars. Elke vrijdagochtend heeft Mogán een markt, waar u van alles kunt kopen, waaronder aardewerk, kleding, lederwaren, groenten en fruit en een brede selectie van Afrikaanse artefacten.
[table id=1 /]

Accommodaties

De keuze in accommodaties varieert van het ene bed-kamer appartement, meestal boven of aan bars en restaurants, tot aan de luxe Cordial Playa 4-sterren hotel met all inclusive en volpension tarieven. De meeste accommodaties zijn niet meer dan 10 minuten van het strand. Zie wat meer van het eiland door het nemen van de veerboot van de haven naar Puerto Rico, Anfi en Arguineguín terug langs de kust. Ook in de haven vindt u de Yellow Submarine Onderwater Tour, die een glimp van de onderzeese wereld van de zee rondom het resort biedt.

Puerto de Mogán, tijdens een Gran Canaria vakantie moet je er absoluut naartoe, maar maak niet de vergissing die velen maken tussen Mogán en Puerto de Mogán want er zit een afstand van 7 kilometer tussen deze twee. Als je vanaf de kant van Maspalomas Puero de Mogán inkomt, ga dan aan het eind van de kustweg linksaf. Na een paar honderd meter zie je links de supermarkt Hyperdino waar parkeerruimte is. Wil je in het dorp zelf parkeren, parkeer dan in de garage omdat het verder bijna onmogelijk is.

Puerto de Mogán laat zien hoe een toeristische plaats er ook uit kan zien. In de plaats is namelijk vooral laagbouw gebruikt in plaats van flats en andere kolossale betonnen gebouwen. Het hoogste punt in Puerto de Mogán is het havengebouw. Het dorpje wordt ook wel Klein Venetië genoemd en die naam is meer dan terecht. Tussen de rijtjes huizen lopen smalle kanaaltjes en de straten zijn verbonden met bruggetjes. Overal in Puerto de Mogán zie je bij de huizen gezellige bloembakken. Langs de jachthaven vind je winkeltjes en uiteraard terrasjes. De laatste jaren wordt er flink uitgebreid en vernieuwd in Puerto de Mogán, zo is het strand uitgebreid, zijn er winkels en restaurants gebouwd en aan de buitenzijde van het dorp is een aantal hotels verrezen. Dit alles heeft geresulteerd in nog meer gezelligheid in Puerto de Mogán.
[table id=1 /]

Authentieke haven, Puerto Mogán

Als je in Puerto de Mogán bent moet je niet vergeten om even langs het oude haventje te lopen om te zien of er misschien vissers binnenkomen met hun vangst. In veel gevallen zal die vangst bestaan uit tonijnen van soms wel meer dan een meter groot. Als je het toeristengedeelte van Puerto de Mogán verlaat moet je ook door het oude, tegen een helling gebouwde, stuk lopen. Loop zover mogelijk omhoog via de soms maar een meter brede straatjes en trappen. Eenmaal boven word je beloond met een schitterend uitzicht op de baai en Puerto de Mogán.