Spanje

Spanje, dat in het westen aan de Atlantische Oceaan en in het oosten aan de Middellandse Zee ligt, is één van de grootste landen van Europa. Spanje is een land met veel variatie, in het noorden de bergen van de Pyreneeën, in het centrum en het zuiden een droog gedeelte, de mestea, groene dalen in Galicië en warme vlaktes langs de Middellandse Zee. De Canarische Eilanden zijn onderdeel van Spanje.

De Spanjaarden zijn zeer levenslustig van aard. Ze laten zich in mindere mate leiden door de klok en het sociale leven is belangrijk. Veel Spanjaarden houden van voetbal en bijvoorbeeld Real Madrid en FC Barcelona staan internationaal hoog aangeschreven. De Spanjaarden zien het samen met familie en vrienden uit eten gaan als een belangrijke sociale gebeurtenis. Eén van de bekendste gerechten is Paella, een mix van varkensvlees, kip, bonen, schelpdieren, tomaten, erwten en rijst. Bij het eten drinkt men vaak een lekker wijntje.

In het midden van Spanje ligt Madrid, dat in 1561 door Koning Filips II hoofdstad van Spanje is genaakt omdat hij hield van het klimaat en de ligging.