Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

De zes Canarische eilanden weten al sinds jaar en dag vele duizenden toeristen te trekken. Ter hoogte van Marokko, net boven de Sahara, en te midden van de warme golfslag der Atlantische oceaan staan de eilanden garant voor hoge temperaturen zowel op het land als in het water. Hoewel de eilanden qua ligging eerder als Noord-Afrika beschouwd kunnen worden zijn ze door en door Spaans. Een ideale locatie om een lekkere relaxvakantie te houden, dan wel om je uit te leven op de golven en je surfplank.

Geschiedenis

Van oudsher is de cultuur op de canarische eilanden gerelateerd aan de Marokkaanse berbercultuur. Op sommige eilanden is dit nog steeds terug te zien in de typische kunstnijverheid die daar bedreven wordt. Maar zoals in de inleiding gesteld kent de cultuur een hoog Spaans gehalte. In dezelfde tijd dat de Europese koloniale machten Afrika aandeden meerden de Spanjaarden namelijk ook aan op deze eilanden. Tot op heden maken alle zes de eilanden deel uit van de monarchie.

Where to go?

Ieder van de zes eilanden heeft weer zijn eigen charme. De bekendste zijn natuurlijk strandtopper Tenerife, het vulkanische Lanzarote en het populaire Gran Canaria. Maar ook een kleiner eiland als El Hierro is zeer de moeite waard. Op de kleinere eilanden is het een stuk rustiger en zul je voornamelijk ware natuurgenieters treffen. Ideaal dus voor een serene, wandelvakantie met z’n tweetjes. Wie echter houdt van surfen en wakeboarden zal zich vooral in het uitgaansleven van Tenerife moeten storten.

Let op!

Vliegtickets naar de kleinere eilanden zijn vaak moeilijk te vinden en derhalve duurder. Het is raadzaam om een goedkope ticket naar bijvoorbeeld Tenerife te boeken en van daaruit per boot door te trekken. Wat betreft het klimaat op dit laatste genoemde eiland is het ook goed om op te merken dat de temperatuurverschillen op het eiland sterk kunnen contrasteren. In het noorden is het in het algemeen een stuk warmer dan in het zuiden. Dit heeft met de stroming van de zee te maken.