Tenerife

Vakantie Tenerife

Tenerife is een populaire vakantiebestemming. Net weer wat verder dan Zuid-Frankrijk of de kustlijn van Spanje, maar ook net iets beter betaalbaar en minder ver reizen dan Thailand of de Cariben. Tenerife is niet zonder reden een ware trekpleister. De prachtige zandstranden, warme golven van de Atlantische oceaan en de vele bergen en vulkaankraters zijn stuk voor stuk pareltjes. Wie echter op google ‘vakantie Tenerife’ intikt zal ondervinden dat er duizenderlei aanbieders zijn. In dit schrijven scheppen we enige orde in de chaos.

Fly and drive

Een van de meest populaire vakantie arrangementen is het zogeheten ‘fly and drive’ pakket. Dit is iets wat de meeste aanbieders in hun catalogus hebben staan. Het gaat dan om een pakket waarin overnachting, vlucht en een huurauto inbegrepen zijn. Dit levert zowel financiële als organisatorische voordelen op. Deze manier van op vakantie gaan heeft zowel de luxe in zich dat er veel geregeld is van te voren. Maar doordat je een eigen auto tot je beschikking hebt heb je daarnaast een hoop vrijheid.

Budgetvakantie

Hoewel een ‘fly and drive’ pakket op de keper beschouwd goedkoper zijn dan het boeken van alle drie de zaken apart is het niet echt goedkoop. Nog goedkoper is om bij een budget maatschappij een ticket te boeken en ook een goedkoop hotel of hostel te zoeken. Zeker voor jongeren zijn er vaak aanbiedingen, voor het geval je met een groep wilt overnachten bijvoorbeeld. Bovendien zijn de afstanden op Tenerife niet gigantisch en is het openbaar vervoer vrij goedkoop.

Last-minute of vroege vogel?

Eind jaren negentig was last-minute boeken helemaal in. Alle grote vliegtuigmaatschappijen en reisbureaus lonkten met deze term. Inmiddels is bekend dat last-minute boeken lang niet altijd garant staat voor de scherpste prijs. Zeker wanneer je wat verder vliegt is het juist verstandig om ver van te voren te boeken. Tenerife valt niet per se in de categorie verre reis, daartegenover staat wel dat het een erg populaire bestemming is. Derhalve geldt alsnog dat vroegtijdig boeken veel voordeel met zich mee kan brengen.