airport gran canaria

Vliegveld Gran Canaria informatie

Onwijs veel Nederlandse toeristen reizen af naar Zuid-Spanje of kiezen voor één van de Spaanse eilanden. Gran Canaria is stiekem één van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Natuurlijk betreft het dan een vliegvakantie met Gran Canaria Airport als eindbestemming. Ieder jaar reizen rond de 14 miljoen toeristen naar het eiland. Bekijk hieronder meer informatie over Gran Canaria Airport.

Auto huren op Gran Canaria Airport

Gran Canaria kan je het allerbeste ontdekken met een auto! Gelukkig is het mogelijk om een huurauto te reserveren en de auto direct op te halen op de luchthaven. Er zijn diverse grote autoverhuurbedrijven actief op Gran Canaria, waaronder Europcar en Hertz. Wij raden je aan om voor een degelijke auto te kiezen en eigenhandig het eiland te gaan verkennen. Zoek naar de beste huurprijs en geniet optimaal van de vakantie op Gran Canaria.

Hotels nabij vliegveld Gran Canaria

Het is mogelijk om te overnachten in de directe omgeving van Gran Canaria Airport. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor één van de nabijgelegen hotels, zoals Elba Vecindario Aeropuerto, Casa Mar Azul, LaMarine Beach Apartments of het Bandama Golf Hotel. De prijs voor een hotelovernachting ligt tussen de €60,00 en de €120,00.

Taxi vanaf vliegveld Gran Canaria

Vakantiegangers die liever geen auto huren, die kunnen altijd nog in één van de taxi’s stappen. Je kan voor een bedrag van rond de €30,00 met de taxi afreizen naar het centrum van Las Palmas. Natuurlijk kan je ook een taxirit reserveren naar één van de andere plaatsen op het Spaanse eiland. Wij raden je aan om online alvast een taxi te reserveren.

Openbaar vervoer Gran Canaria

Mocht je een taxi wat te duur vinden, dan kan je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er vertrekken verschillende bussen vanaf Gran Canaria Airport naar de hoofdstad en de andere badplaatsen op het eiland. De tarieven verschillen per bestemming. De bussen naar Las Palmas kosten rond de €2,50 per persoon. Afreizen naar het zuiden van Gran Canaria is ook mogelijk, een buskaartje kost in dat geval ongeveer €4,00 per persoon.

Winkelen op Gran Canaria Airport

Het is aangeraden om ruim van te voren af te reizen naar het vliegveld. Mocht je nog een uurtje overhebben op de luchthaven, dan raden wij je aan om nog even te gaan shoppen. Je kan dan op een leuke manier de wachttijd doorkomen. Enkele winkels die je tegenkomt op Gran Canaria Airport zijn The Mint Company, El Market en Tutti Frutti. Je kan natuurlijk ook één van de bars bezoeken of een hapje eten in een restaurant.

Roken op Gran Canaria vliegveld

In Spanje geldt al enige tijd een strenge regelgeving omtrent roken in openbare ruimtes. De regels zijn ook van kracht op de Spaanse luchthavens, waaronder Gran Canaria Airport. Er zijn geen rookruimtes aanwezig in de terminals. Je kan wel bij de ingang en de uitgang een sigaret opsteken of vapen. Tevens is er een groot buitenterras beschikbaar, nadat je door de douane bent geweest. Er mag op het terras worden gerookt.

Het rookterras biedt een geweldig uitzicht over de startbaan, dus je kan ook genieten van de vliegtuigen die op hoge snelheid opstijgen. Het buitenterras is te vinden nabij vertrekgate C12!

Galdos VIP Lounge

Alle passagiers kunnen online een toegangsbewijs kopen voor de Galdos VIP Lounge op Gran Canaria Airport. De lounge is te vinden op de tweede verdieping in gebied C. Je kan in alle rust genieten van het buffet of een drankje nuttigen aan de bar. Tevens is er een terras beschikbaar met uitzicht over de oceaan. Toegang tot de Galdos VIP Lounge kost €39,45 per persoon. De prijs voor kinderen (6 tot 10 jaar) bedraagt slechts €18,20.