Sporten op Gran Canaria

Dat je als sportliefhebber goed zit op Gran Canaria is wel bekend. De Canariëns zijn naast het streekgebonden Canarisch worstelen ook groot liefhebbers van voetbal, wielrennen en golf.
Daarnaast zijn er voor de bezoeker natuurlijk nog veel meer sporten te beoefenen. Ik zal op deze pagina wat info geven over de mogelijkheden die er zijn.

Wielrennen / Fietsen op Gran Canaria,/h2>
Fietsen in welke vorm dan ook en Gran Canaria horen gewoon bij elkaar. De Canariëns zelf zijn helemaal bezeten van het wielrennen en vooral in de weekenden kom je er op de kustweg en velen tegen. De Canarische Eilanden hebben dan ook al menig grote naam in de wielersport voorgebracht. Ook de mountainbike liefhebbers hebben in grote getalen het eiland gevonden en er zijn nu ook al bedrijven die bijna dagelijks tochten maken. Het eiland is er met nogal wat onverharde wegen en bergen dan ook uitermate geschikt voor. Om een paar van die bedrijven te noemen die deze tochten organiseren: Happy Biking en Espana Bike zijn de bekendste maar er zijn er uiteraard nog meer.

Tip: wil je eens een individuele tocht maken? Maak dan de bergenrit eens die op deze site staat, die is daar erg geschikt voor!

Het eiland is door het bergachtige karakter niet echt geschikt om een fiets te huren om gewoon voor de ontspanning wat te fietsen in de omgeving. Wel in bijvoorbeeld Playa del Ingles zelf kan een fiets handig zijn voor eens een boodschapje of strandbezoek. Daar is een citybike weer erg geschikt voor.

Op de fiets naar Gran Canaria gaan is niet nodig want op tientallen plaatsen in de toeristenplaatsen zijn deze te huur. Van racefiets (circa € 6,00 per dag) tot mountainbike (circa € 10,00 per dag) in alle soorten en maten staan voor je klaar. Bij elke receptie van de accommodaties en het toeristenbureau zijn foldertjes met adressen en exacte prijzen te verkrijgen.

Paardrijden op Gran Canaria

Liefhebbers van paardrijden komen ook volop aan hun trekken. Er zijn in de directe omgeving van de toeristenplaatsen 2 maneges met georganiseerde tochten aan de weg naar Palmitos Park. De duur van de tochten is van 1 uur tot een halve dag met als afsluiting een barbecue. Mogelijkheden genoeg dus en alles is bespreekbaar. Folders met de adressen zijn verkrijgbaar bij de recepties en het toeristenbureau of via e-mail.

Golfen op Gran Canaria

Liefhebbers van de golfsport en dat zijn er ondertussen heel wat moeten zeker Gran Canaria eens bezoeken. Het eiland beschikt over 5 18 holes par-3 banen en 1 9-hole.
Het zou te ver gaan om hier alle gegevens over de banen te noemen en daarom heb ik hier van de belangrijkste banen de links:
De oudste baan van het eiland: Real Club de golf de Las Palmas
De populairste baan bij de plaatselijke bevolking: El Cortijo Golf Club
De populairste baan bij de eiland bezoekers: Maspalomas Golf
De mooiste baan van het eiland: Salobre Golf
De nieuwste baan van het eiland: Meloneras Golf

Volleybal / Jeu de boules op Gran Canaria

Voor de echte liefhebber van volleybal of jeu de boules wijs ik nog even op de mogelijkheid om deze sporten te beoefenen op het strand en in de duinen van Maspalomas. Op het naturisten strand van Maspalomas is een volleybal mogelijkheid waar je al snel uitgenodigd zal worden om mee te spelen. Loop je bij het volleybal veld landinwaarts de duinen in dan kom je een Jeu de Boules baan tegen waar je ook meteen uitgenodigd word. Deze sporten gebeuren uiteraard door de ligging van de banen naakt!