La Rama

La Rama

Honderden mensen lopen tot aan Tamadaba van San Pedro, om wat takken te halen en ze terug te brengen naar het dorp om het aan te bieden in San Pedro.

Roque Nublo

De beroemdste bezienswaardigheid van Gran Canaria is el Roque Nublo (Rots in de wolken), een oude en heilige plaats van aanbidding van de Koningen en oudste van de Guanche mensen. De Roque Nublo, bezocht door duizenden toeristen per jaar, is de emblematische symbool van Gran Canaria. De 80 meter hoge vulkanische monoliet staat op 1.813 meter boven de zeespiegel en werd gevormd als gevolg van uitgebreide erosie. De overblijfselen zijn eigenlijk zeer gering, in verhouding tot de eens zo machtige Roque Nublo stratovulkaan, die in het centrum van Gran Canaria stond tussen ongeveer 4,6 en 3,0 miljoen jaar geleden. De centrale krater is vlakbij gelegen waar de Roque Nublo zich vandaag bevindt.

Hoewel niet de hoogste berg van het eiland, op 1.803 m, is het een vulkanische monoliet, stijgende uit de Caldera (ketel) de Tejeda. andelaars en bergbeklimmers zijn regelmatige bezoekers. De meest makkelijke wijze er naar toe te wandelen is vanaf de Road, daar tref je een parkeerplaats aan met een goed onderhouden pad dat je rechtstreeks naar de rots brengt. Het uitzicht rondom de Roque Nublo is adembenemend, dus de wandeling is zeer zeker de moeite waard.
[table id=1 /]