Bandama krater

De Bandama Natuurmonument is onderdeel van het Tafira Protected Landscape op Gran Canaria. Het is ook wel bekend als de ketel van Bandama en Bandama krater. Deze vulkanische caldera (krater) bereikt 569 m boven de zeespiegel op het hoogste punt van de velg, de Pico de Bandama, en is ongeveer 1.000 m breed en 200 meter hoog. De Caldera de Bandama is gedateerd als 1970 jaar oud (Radiokoolstofdatering van + / – 70 jaar) en is een van een groot aantal vulkanen van het Holocene tijdperk.

De Caldera de Bandama is gelegen op het kruispunt van drie gemeenten: Las Palmas de Gran Canaria, Santa Brigida en Telde . Op de bodem van de krater ziet u een vervallen boerderij, het enige teken van bewoning in de grote ruimte. De steile wandeling naar de bodem duurt ongeveer een half uur. Vulkanische as van verschillende tinten is in grote overvloed aanwezig, en er zijn enkele interessante botanische soorten die oorspronkelijk toebehoren aan de Canarische eilanden. Nu onbewoond, is het vol met kleine plantages en boomgaarden van diverse vruchten die worden gevoed door de vulkanische bodem.

Voorbij de krater kunt u een uitkijkplatform vinden vanaf welke, op een heldere dag, de meest verbazingwekkende panoramische uitzicht op de bergen naar het noordoosten wordt aangeboden. Er is ook een kleine uitkijkpunt vanaf de parkeerplaats vlak aan de bovenzijde van de krater bij het verlaten van de stad.
[table id=1 /]