tips playa del ingles

Praktische Tips Playa del Ingles

Op Gran Canaria kun je gewoon met de euro betalen. In Playa del Ingles zijn bij grote winkels vaak een pinautomaat aanwezig bij de kassa. Maar bij kleinere winkels hoeft dit niet altijd zo te zijn.Zorg dus dat u altijd wat cash op zak hebt. In Playa del Ingles zijn pinautomaten alom aanwezig in de winkelcentra. Afhankelijk van je bank kan het zijn dat je per pintransactie een bepaald percentage commissie moet afdragen. Het is handig om dit voor vertrek even na te vragen bij je bank.

Ziekenhuis Playa del Ingles

De gezondheidszorg op Gran Canaria is goed te noemen. In het toeristische Playa del Ingles zijn er ook voldoende artsen aanwezig. Als je ter plaatse een arts nodig hebt, raadpleeg dan eerst de reisleiding van je reisorganisatie. Zij kunnen je het telefoonnummer geven van een bekende arts en eventueel als tolk optreden. In Playa del Ingles is een ziekenhuis aanwezig.

Als je naar Playa del Ingles op vakantie gaat zorg dan dat je een goede reisverzekering hebt afgesloten. Dit is trouwens voor elke vakantie aan te raden. De zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle kosten die in het buitenland gemaakt worden. Voor een vakantie naar Playa del Ingles heb je een reisverzekering nodig met minimaal Europese dekking.

Tijdsverschil Playa del Ingles

In Playa del Ingles is het altijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Dat geldt zowel in de zomer als in de winterperiode.

Internet Playa del Ingles

Tegenwoordig wordt internet op steeds meer plekken goedkoop of soms zelfs gratis toegankelijk. Zo ook in Playa del Ingles. Veel hotels of appartementen in Playa del Ingles bieden gratis wifi aan bij de receptie. Het kan soms zijn dat je voor Wifi op de kamer wat moet bijbetalen. Maar het kan ook zomaar zijn dat je de wifi van de receptie tot in je kamer kunt ontvangen. Clubs, bars en restaurants bieden ook vaak gratis Wifi aan, vaak wel met een beveiligingscode. Vraag de ober om de code, die je zul je zeker krijgen.

Prijzen op Gran Canaria

De prijzen op Gran Canaria liggen in lijn met andere toeristische bestemmingen zoals bijv. de Griekse Eilanden (Kreta, Kos etc). Gran Canaria is dus geen hele goedkope bestemming. Wil je zo goedkoop mogelijk op vakantie? Boek dan een appartement met eigen keuken en koelkast. Je kunt dan ’s avonds zelf koken en dat is een welkome besparing. En als je toch al een huurauto hebt, stop dan even bij een grote supermarkt zoals de Lidl om meteen voor de hele week in te slaan.

Eten & drinken

Als je gaat uit eten of buiten de deur gaat drinken houd dan rekening met de volgende prijzen;

  • Een biertje op een terrasje kost ongeveer € 3;
  • Een strandbedje rond de € 5 voor een hele dag;
  • Een warme lunch kost ongeveer € 12.

Taxi & Airport taxi

Op Gran Canaria rijden verschillende taxi bedrijven en alle auto’s beschikken over een meter. Zorg altijd dat de meter loopt tijdens de rit. Een taxi vanaf de luchthaven naar Playa del Ingles kost ongeveer € 35,- en de rit is ongeveer 18 km.

Binnen Playa del Ingles gelden vaste taxi tarieven per enkele reis. ’s Avonds of in de weekenden kan het iets hoger uitvallen. Maar met zulk soort prijzen kun je gemakkelijk eens een taxi nemen om je binnen Playa del Ingles te verplaatsen.

Openbaar Vervoer

Het Openbaar vervoer op Gran Canaria is niet heel goedkoop in vergelijking met andere Europese bestemmingen. Maar er ligt een goed busnetwerk waarmee je bijna het hele eiland kunt bereiken. Voor een afstand van ongeveer 40 km. betaal je ongeveer rond de € 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *