veiligheid playa del ingles

Hoe veilig is Playa del Ingles?

Playa del Ingles is een hele veilige vakantiebestemming. Men leeft er van het toerisme en als toerist kun je er met een veilig gevoel rondlopen. Ook heeft Playa del Ingles een levende Lgbti+ community en is dit geen probleem.

Wel raden we je aan om gewoon goed op te letten. Dit geldt niet alleen voor Playa del Ingles, maar eigenlijk voor alle vakantiebestemmingen.

  • zakkenrollers zijn overal, geef ze geen kans;
  • laat waardevolle spullen niet zomaar in de hotelkamer liggen,maar berg dit op in een kluisje.
  • Indien er geen kluisjes op de kamer zijn, kun je vaak gebruik maken van kluisjes bij de receptie;
  • Ga niet alleen in het donker in een afgelegen steegje pinnen;
  • Zorg dat je niet teveel contant geld op zak hebt, dan kun je het ook niet verliezen.

Excursies en Timesharing

In Playa del Ingles is het mogelijk om excursies op straat flink goedkoper te verkrijgen dan bij de reisleiding van de reisorganisatie. Pas hier wel mee op want dit is een manier waarop toeristen maar al te vaak worden opgelicht. Het kan zomaar zijn dat als je op de afgesproken plek aankomt men de excursie, jouw bonnetje of de verkoper niet kent. Biedt iemand je een mooie excursie aan en vertrouwt je het niet? Ga er dan ook op niet op in.

Let ook op voor zogenaamde ‘Timeshare verkopers’ in Playa del Ingles. Zij spreken je vaak zomaar aan, verkopen excursies heel goedkoop of geven ze soms zelfs gratis weg. Tijdens de excursie gaat u vaak helemaal niet doen wat u beloofd is of zullen ze je lastig vallen met verkooppraatjes van bijvoorbeeld vastgoed projecten. De verkoopmethodes zijn ontzettend agressief en ze zullen niet rusten voor je een koopcontract tekent. Als je door ze aangesproken wordt, ga hier niet op in en loop gewoon door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *